SKV
Medarbetare på Stiftelsen Kärlekens väg:

Lars Gimstedt

Styrelsordförande

lars@kärlekens-väg.se

Paulina Fredrikson

Styrelsemedlem

paulina@kärlekens-väg.se

Håkan Björklund

Styrelsemedlem

hakan@kärlekens-väg.se

        

Stiftelsen Kärlekens väg grundades 2019-09-02 av Lars Gimstedt och Paulina Fredrikson. Håkan Björklund valdes in samma dag som styrelsemedlem och dessa tre utgör nu Stiftelsens styrelse.


Lars Gimstedt:

Jag var den som ursprungligen fick ingivelsen att översätta A Course of Love (ACOL) till svenska. Jag är ”EKIM-elev” sedan 1986, och har haft En kurs i mirakler (EKIM) som min yrkesmässiga bas sedan 1992 i mitt arbete som psykosyntesterapeut. Mitt företags webbsida psykosyntesforum.se handlar i huvudsak om vad jag erbjuder som terapeut och coach, men en av sidorna, Mirakelforum.one, ägnas åt EKIM och EKIK. Där finns bland annat e-kursen Ett psykosyntesperspektiv på EKIM att tillgå gratis.


Eftersom jag tyckte att En kurs i kärlek (EKIK) som ljudbok var viktigt, tog jag hösten 2015 kontakt med Paulina Fredrikson, eftersom hon läst in EKIM som ljudbok, och jag och Paulina arbetade sedan över internet med översättningen fram till 2020, med Paulina som översättare och mig som lyssnare och ”ordningsman”.


Jag har också  sammanställt Mirakel-kalendern, beskrivet under fliken Länkar. I min blogg http://psykosyntesforum.blogspot.com finns olika betraktelser, många med citat från En kurs i kärlekJag bor i Linköping med min familj.


Paulina Fredrikson:

Sommaren 1994 fick jag ett telefonsamtal från en astrolog jag känner. Hon hade i en dröm blivit uppmanad att visa mig en film om hur En kurs i mirakler kom till. Jag såg filmen och drabbades av vad man skulle kunna kalla en känslomässig chock. Dagen efter köpte jag boken och snart bleknade alla andra böcker bort i jämförelse. Nu visste jag vilken väg jag ville gå.

 

Idag skriver vi 2020 och jag har vandrat på den här vägen med Jesus som vägledare i över 25 år. Jag har läst in En kurs i mirakler som ljudbok tillsammans med Håkan och inläsningen av lektionerna ingår även i ett bildspel som Irene Frisk har gjort. En kurs i kärlek som jag översatt tillsammans med Lars har nu sett dagens ljus och Håkan och jag planerar att göra en ljudbok även av den.

 

Jag har tidigare arbetat bl a på Utbildningsradion och senare som folkhögskollärare i engelska och svenska. I samband med att jag börjat studera En kurs i mirakler vaknade jag upp med en till synes redan existerande kreativitet inom mig som kändes alldeles ny och överraskade mig oerhört. Jag började uttrycka mig genom måleri och skrivande och sedan dess har jag haft ett antal utställningar och färdigställt en diktsamling. Mina sista yrkesverksamma år tillbringade jag som medhjälpare i en konstnärshandel och ramverkstad. Där hamnade inte bara konstnären i mig i en passande inramning, även den lilla flicka jag en gång var som alltid ville stå i affär, hade nu sent omsider nått sina drömmars mål.

 

Jag är pensionär sedan fem år tillbaka, bor i Skarpnäck och undrar nu vad som väntar runt hörnet när omvandlingen av A Course of Love till En kurs i kärlek är klar.


Håkan Björklund: 

Jag är pensionerad veterinär och egenföretagare och bor sedan lång tid tillbaka på Färingsö i Mälaren. Jag började studera En kurs i mirakler 2001 vilket tog mig cirka ett och ett halvt år med alla lektioner. Under tiden som följde ville jag arbeta med materialet och började därför göra en sammanställning, en slags "ordbok", i form av citat av de olika termer och uttryck som kursen presenterar. Jag gjorde detta för att jag själv skulle kunna se vad som stod om t.ex. ensamhet, livet efter döden, lycka, meditation etc på olika ställen i boken. Sedan lade jag till  mina egna kommentarer och tankar kring de olika citaten. Under den här tiden spelade jag också in mirakelkursen som ljudbok med Paulina som uppläsare.


Arbetet med ”ordboken” tog flera år och därefter visste jag inte vad jag skulle göra med den. Några år senare fick jag höra talas om En kurs i kärlek och började läsa den. Då såg jag ett syfte i att sammanföra mina redan befintliga texter kring En kurs i mirakler med nya texter kring En kurs i kärlek. Jag arbetade vidare med detta, vilket så småningom resulterade i en mycket omfattande bok som jag gav titeln ”Mirakelordboken”. Den återfinns nu som e-bok under rubriken ”Länkar”.


Under rubriken "min resa" i Mirakelordboken berättar jag lite mer om den resa som lett fram till det jag nu gör i mitt liv. För närvarande arbetar jag och Paulina med att ta fram En kurs i kärlek som ljudbok.